In alle activiteiten bij De Luchtige Hoeve zit mindfulness verwerkt, het is namelijk een manier van leven. Tijdens ponyritjes gebruiken we al onze zintuigen. Tijdens ponylessen zijn we in het hier en nu.

Om meer mindfulness te bieden zijn er extra activiteiten. Iedere schoolvakantie zijn er Mindful Pony Ochtenden bij De Luchtige Hoeve. Voor alle kinderen vanaf groep 3 / vrijeschool klas 1 die behoefte hebben aan rust en ontspanning, en van pony´s houden!

Tijdens een Mindful Pony Ochtend gaan we in een klein groepje speelse mindfulness oefeningen doen. Door aandachtsoefeningenen, ademhalingsoefeningen en stiltespelletjes, komen de kinderen tot rust en in balans. We gaan ook iets met de pony´s doen. Dat maakt de ochtend luchtig en extra leuk. Kortom een fijne, rustige ochtend vol aandacht voor jezelf, de ander en de pony´s. Ideaal om te (leren) ontprikkelen en ontspannen!

Wanneer:
Iedere vakantie, aankondiging via facebook en de nieuwsbrief. Een ochtend duurt van 10.00 tot 12.00 uur

€25,- per kind
Minimaal 3, maximaal 4 kinderen per ochtend

Opgeven en aanvullende info via mail of whatsapp

Waarom mindfulness?

In 2019 liep ik persoonlijk een beetje vast. Het dagelijks leven was behoorlijk vol. Ik wilde een goede moeder zijn, een goed baasje voor de paarden, een leuke paardenjuf en een fijne vrouw voor mijn man. De opvoeding, het huishouden, de paarden verzorgen, de tuin bijhouden, sociale contacten onderhouden pfff het leek wel alsof ik altijd ergens tekort schoot…

Er moest iets veranderen. Ik heb de 8-weekse MBSR mindfulness training bij Ella Witzier gevolgt. Dat was pittig! Je komt jezelf flink tegen. Daardoor heb ik mijzelf beter leren kennen, en beter leren begrijpen. Ik heb handvatten geleerd, die ik dagelijks gebruik om mindful te kunnen handelen. Ik ben gegroeid. Van iemand die overliep door gedachtes naar iemand die de gedachtes kan accepteren en loslaten.

Mindfulness geeft rust, het maakt je bewust. Je leert leven in het moment. Mindfulness leert ons dat we altijd een keuze hebben. Niet in wat ons overkomt, maar wel onze reactie daarop.

 

Mindfulness = Zelfzorg!

 

In 2020 heb ik de opleiding tot mindfulnesstrainer kids gevolgd. Ik ben gecertificeerd trainer. Met veel liefde wil ik een mindful manier van leven, doorgeven aan de nieuwe generatie!

Wat kan mindfulness kinderen brengen?

Net zoals bij volwassenen is bij kinderen het uitgangspunt bij mindfulness, hen bewust te maken van het hier en nu. Mindfulness leert kinderen meer in het moment te zijn, zich minder af te laten leiden door externe prikkels en op een aandachtige manier om te gaan met (probleem)situaties van alledag. Daarbij brengt het kinderen in contact met de weldadige werking van stilte in een wereld vol hectiek.