Bij de AvonturenManege is het mogelijk om ponyles te volgen. Eén op één met Brenda tussen de pony's.

(Kinderen t/m 7 jaar mogen ponyrijden, klik hier)

Kinderen vanaf 8 jaar krijgen ponyles en gaan aan de slag met grondwerk.

Samenwerken met het paard met je beide voeten op de grond.

Tijdens "grondwerken" leren we de paardentaal. Met gebruik van je lichaam kun je een paard laten bewegen. Dit kan terwijl je het paard vasthoudt, maar ook als het paard los loopt. Zelfs zonder hem aan te raken!


De lessen staan in het teken van bewustwording en zijn gericht op persoonlijke groei. Perfect leren "grondwerken" is niet het hoofddoel. We gaan opzoek naar onszelf in het contact met het paard: wat voelt goed, en wat niet? Lukt het je om je verwachtingen los te laten en te vertrouwen op jezelf of het paard?

Door op deze manier met paarden om te gaan, kan het zelfvertrouwen worden vergroot. Eventueel aanwezige angst wordt verminderd. Gaandeweg word je steeds bewuster van je eigen lichaam, gevoelens en grenzen.

We gaan aan de slag met speelse oefeningen en opdrachten. Hierbij kunnen allerlei obstakels en hindernissen worden gebruikt. ook kunnen we aan de hand wandelen door de beleeftuin of naar het bosje. De pony's hebben er nu al zin in!  behoort ook tot de mogelijkheden.

Om tijdens de les een rustige sfeer en de volle aandacht te kunnen garanderen, dient de deelnemer te worden gebracht en opgehaald. Er is momenteel geen mogelijkheid tot wachten op het terrein. Het is wel mogelijk om een kijkles in te plannen.

De ponyles duurt 60 minuten.

 

Algemene Voorwaarden