Hij kronkelt als een rups, maar heeft de pootjes en snuit van een kever. Hij ziet er bijzonder uit met die stekels en stippen.


larf lieveheersbeestje

Dit is de larve van een lieveheersbeestje. Ze zijn zeer welkom, ik was al aan het wachten op oorwormen en lieveheersbeestjes. Die rakkers eten namelijk bladluis en laten de fruitbomen daar nou precies last van hebben…

Ik zie de larven heen en weer rennen, ze eten hun buikje vol. Per dag verorberen ze gemiddels 100-150 bladluizen. Geweldig deze natuurlijke helpers! Een volwassen lieveheersbeestje eet gemiddeld 80 bladluizen per dag. Ook eten zij schimmels, wat een fantastische biologische bestrijders!

Ik heb meteen wat extra woonruimte gecreëerd. Ik hou van hergebruik en ik zag een paar oude bamboestokken in de schuur. Ik heb ze in stukken gezaagd en vervolgens bundeltjes gemaakt. Zo’n bussel is een prima plek om beschutting te zoeken.

Ook maken? klik hier