Sarela

Sarela is een Arabische volbloed merrie, ook wel Arabier genoemd. Ze is 24 jaar en woont samen met Annabel en Aziz bij de AvonturenManege. Ze heeft een temperamentvol karakter en is erg gevoelig.

Sarela was in haar jongere jaren een behoorlijke heethoofd. We hebben een hoop avonturen beleefd. Door het bos in volle rengalop of juist dwars door een druk dorp. Bruggen of viaducten? Geen uitdaging was groot genoeg. Ook ging Sarela graag naar de vereniging voor de wekelijkse springlessen. Daar werd ze helemaal blij van. Hoe gekker en enthousiaster ze deed, hoe trotser ik was op mijn Arabische prinses.

In 2011 werd Sarela plotseling ziek. Haar rechteroog ging ontsteken. De dierenarts kon dit helaas niet verhelpen en uiteindelijk is haar oog operatief verwijderd. Dit was in het begin erg lastig voor Sarela, maar ook voor mij was het wennen. Het was een bijzonder proces waarin we samen hebben geleerd hoe we met deze beperking om moesten gaan. Het heeft onze band nog sterker gemaakt.

Sarela kan worden ingezet tijdens lessen met ervaren deelnemers. Vanwege haar beperkte gezichtsveld moeten we extra alert zijn: ze zou per ongeluk iets of iemand omver kunnen lopen. Door haar gevoelige karakter pikt ze de energie van mensen snel op. Ze is meegaand, maar weet ook goed wat ze wel en niet wil. Vertrouwen is heel belangrijk voor haar. Dit maakt het interessant om met Sarela te werken. Gezien haar temperament en haar beperking wordt er uitsluitend grondwerk met haar gedaan. Deelnemers kunnen niet op Sarela rijden.