Bij de AvonturenManege is het mogelijk om ponyles te volgen. Eén op één met Brenda tussen de paarden.
De les delen, of gezamenlijk met een broertje, zusje, vriend(in) mag ook.

Geschikt voor:
- Kleuters (Peuters in overleg)
- Kinderen in de basisschool leeftijd
- Volwassenen met een verstandelijke beperking

Kleuters mogen ponyrijden. Op de AvonturenManege gaat dat anders ten opzichte van paardrijden op een standaard manege. Perfect leren rijden is niet ons uitgangspunt. Wij richten ons op het samenzijn met de pony. Na het nodige kammen en vertroetelen van de pony, mag het kind op de pony zitten. Ik, Brenda, houd de pony vast en samen gaan we ontdekken hoe het is om door een pony gedragen te worden. Spelenderwijs leert het kind ponyrijden. Bij deze les is het kind zonder ouder/verzorger. Wilt u er liever bij zijn? Kijk dan bij de ouder & kind activiteit Kleuter.

Schoolkinderen en volwassenen mogen aan de slag met grondwerk. Maar ook aan de hand wandelen door de beleeftuin of naar het bosje behoort tot de mogelijkheden. (Scroll naar beneden voor info over grondwerk)

Om tijdens de lessen een rustige sfeer en de volle aandacht te kunnen garanderen, dienen de deelnemers te worden gebracht en opgehaald. Er is momenteel geen mogelijkheid tot wachten op het terrein. Het is wel mogelijk om een kijkles in te plannen.

Standaard
60 minuten
Prijs: € 25,-

Optioneel voor kleuters (vanwege de kortere concentratieboog)
40 minuten
Prijs: €17,-

Optioneel voor volwassenen met een verstandelijke beperking (vanwege taxi-vervoer)
90 minuten
Prijs: €40,-

Algemene Voorwaarden
Dag en tijdstip in overleg. De betaling mag contant of per bank.


Wat is grondwerk?
Samenwerken met het paard met je beide voeten op de grond.

Tijdens deze lessen leren we de paardentaal. Met gebruik van je lichaam kun je een paard laten bewegen. Dit kan terwijl je het paard vasthoudt. Maar ook als het paard los loopt. Zelfs zonder hem aan te raken!

De lessen staan in het teken van bewustwording en zijn gericht op persoonlijke groei. Perfect leren "grondwerken" is niet het hoofddoel. We gaan opzoek naar onszelf in het contact met het paard: wat voelt goed, en wat niet? Lukt het je om je verwachtingen los te laten en te vertrouwen op jezelf of het paard?

Door op deze manier met paarden om te gaan, kan het zelfvertrouwen worden vergroot. Eventueel aanwezige angst wordt verminderd. Gaandeweg word je steeds bewuster van je eigen lichaam, gevoelens en grenzen.

We gaan aan de slag met speelse oefeningen en opdrachten. Hierbij kunnen allerlei obstakels en hindernissen worden gebruikt. Sarela, Annabel en Daan hebben er nu al zin in!