Brenda

Mijn naam is Brenda, maar de meeste mensen noemen mij Bren. Ik ben in 1984 geboren in Nieuw-Lekkerland. Samen met mijn man, zoon Ravi en dochter Reena woon ik in het woonhuis op het terrein van De Luchtige Hoeve.

Als jong meisje was ik al dol op paarden. Samen met mijn zus reed ik paard bij een manege. Ook heb ik jarenlang verschillende pony's en paarden verzorgd.

De wens van een eigen paard had ik al van kleins af aan. Daarom heb ik vanaf mijn 13e allerlei bijbaantjes gehad. Toen ik 16 jaar was had ik voldoende gespaard. Ik had een vast baantje naast school waarvan ik stalgeld kon betalen. Dus het eigen paard kon komen! Dat is Sarela geworden; een Arabische merrie van 5 jaar oud. Ik was jong, zij was jong en we hebben fantastische en spectaculaire avonturen beleefd. Samen zijn we volwassen geworden...

In 2013 kwam een tweede droom uit: met mijn man verhuizen naar Brabant waar Sarela aan huis kon staan! Uiteraard moest er een maatje voor haar komen, want een paard in zijn eentje wordt verschrikkelijk ongelukkig.

Inmiddels zijn we flink wat jaren, dromen en hard werken verder. De beleeftuin is ons meest recente project. Alles wat betreft tuinieren was nieuw voor mij. Ik leer, ik geniet, ik groei! De beleeftuin is zich volop aan het ontwikkelen, ieder jaar krachtiger en sterker.

Kom naar onze AvonturenManege, ervaar een ponyrit met al je zintuigen. Groei mee met de beleeftuin. De tuin wordt voornamelijk in het voorjaar en in de zomer gebruikt. Bij een mooie nazomer pakken we nog een stukje van de herfst mee. Afgelopen jaar konden we tot in november genieten van heerlijke frambozen!

Ik ben level 1 Centered Riding paardrij-instructrice. Daarnaast heb ik een opleiding tot kindercoach afgerond en sinds augustus 2020 ben ik mindfulnesstrainer voor kinderen. Werken met kinderen en pony's is mijn passie, maar ook uit mijn baan in de gehandicaptenzorg haal ik onwijs veel voldoening.